Informatie voor de ouders

 

Handbal: dé sport voor uw kind!

Wil uw kind een keer een andere sport uitproberen?
Wel eens gedacht aan handbal? Dat is dé ideale sport voor kinderen. Het is goed voor hun motoriek, ze kunnen zich lekker uitleven en heerlijk hun energie kwijt: rennen, springen, vallen en gooien.

Bovendien wordt er bij de jongere leeftijden gemengd gespeeld, dus dat maakt het extra leuk.

Veelzijdig en makkelijk te leren
Handbal is ook een zeer veelzijdig en makkelijk te leren sport. Het wordt zowel buiten (in de lente en nazomer) als in de zaal gespeeld, dus het hele jaar door. Daarnaast is er in de zomer voor de jeugd ook Beach Handball, waar het allemaal draait om zand, zon, trucjes en snel spel!

Zeer sociale sport
Handbal is ook een zeer sociale sport, want de kinderen moeten als team goed samenwerken om succes te hebben. Ze beleven al op jonge leeftijd wat teamspirit is! Het is ook een coole sport, want het is snel en dynamisch en ieder kind kan scoren! Sportiviteit en respect zijn erg belangrijk binnen handbal.

Handbal Topsport
Jonge handballers kunnen ook zeker een voorbeeld nemen aan de nationale selecties heren en dames. De handbaldames hebben zilver gewonnen op het WK 2015 en voor het eerst in de geschiedenis hebben ze meegedaan aan de Olympische Spelen!

Meer weten?
Kom eens met uw zoon of dochter kijken bij een wedstrijd of training.
Op deze website vindt u alle informatie over wedstrijd- en trainingstijden.

Realisatie Weland Webdesign

© 2023 Omnisportvereniging Avanti Wilskracht

Social media